

National Endocrinology & Diabetes Taster Day 2019







09:15 - 09:45	Registration and coffee	
09:45 - 11:00	Introductory session	60 Mins
09:45	Welcome and Introduction	
10:00	The Life and Times of a Career in Endocrinology and Diabetes	
10:30	Dr Sath Nag Beyond Tick Boxes – the E & D Training Programme	
10:50	The Application Process – Hints and Tips	
11:15 - 11:30	Tea and Coffee Break	15 mins
11:30 – 13:00	Breakout Sessions (see blue boxes below for details) Group A: Endocrinology Group B: Diabetes	90 mins
13:00 – 14:00	Lunch	60 mins
14:00 – 15:30	Breakout Sessions (see blue boxes below for details) Group A: Diabetes Group B: Endocrinology	90 mins
15:30 – 15:45	Tea and Coffee Break	15 Mins
15:45 – 16:00	Academic Opportunities in Endocrinology and Diabetes	15 Mins
16:00 – 16:15	Q & A Session Panel	15 Mins
16:15 – 16:30	Close and Depart for Social Event	15 Mins
Intro	Diabetes Breakout Session (Group B AM, Group A PM) Brief introduction to clinical diabetes	
Meet the Expert 1	Dr Stuart Little - Diabetes Consultant, Royal Victoria Infirmary, Newcastle	
Meet the Expert 2	Dr Arut Vijayaraman – Consultant and Clinical Director, <i>James Cook University Hospital;</i> Vice Chair of Specialty Advisory Committee, <i>JRCPTB</i>	
Meet the Expert 3	TBC	
Endocrinology Breakout Session (Group A AM, Group B PM)		
Intro Meet the Expert 1	Brief introduction to clinical endocrinology Dr Salman Razvi – Academic Endocrinology Consultant, <i>Gateshead</i>	
Meet the Expert 2	Dr Anna Mitchell – Consultant Endocrinologist, Royal Victoria Infirmary	
Meet the Expert 3	Professor Steve Ball – Clinical Lead for Endocrinology, Honorary Professor of Medicine & Endocrinology, <i>Manchester Royal Infirmary</i>	